[TAKON] Basa Jawane “Curiga” Ki Apa? (Jinawab)

Pindahan dari Multiply

URL: http://njowo.multiply.com/notes/item/1073

Aku takon kawruh basa, oleh apa ora? Yen basa Indonesiane “curiga”, kuwi cara Jawane apa ya? Yen “mencurigakan”, aku ngreti: “nyalawadi”.

Tulung diwangsuli ya. Yen wangsulane panjenengan kabeh apik, aku mengko taktuman, takon sing liya maneh ;))

Bagikan artikel ini:
Share
  • aa_haq

    cahpamulang wrote on Nov 2, ’09

    wah, nyari belum dapet juga.
    kalau culika apa ya?

    yettinger wrote on Nov 2, ’09

    ech mau bantu kok ya ga bisa ya,,,,

    yettinger wrote on Nov 2, ’09

    ya culik na kali,,,,,

    yettinger wrote on Nov 2, ’09

    Ma`af gag tahu thu,,,,,

    hitungmundur wrote on Nov 3, ’09

    “suspicious dumateng…”

    ahmadabdulhaq wrote on Nov 3, ’09

    cahpamulang said

    kalau culika apa ya?

    “Culika” artinya curang atau licik.
    Jauh… 🙂

    ahmadabdulhaq wrote on Nov 3, ’09

    yettinger said

    Ma`af gag tahu thu,,,,,

    O, nggih, mboten dados punapa. Maturnuwun 🙂

    ahmadabdulhaq wrote on Nov 3, ’09

    hitungmundur said

    “suspicious dumateng…”

    Hallah 😀

    kulonikisinten wrote on Nov 8, ’09, edited on Nov 8, ’09

    Sedang terpengaruh trand sesuatu yang menjadi “bahan keributan” (yg membosankan)…dalam dongeng si cicak dengan si buaya
    ….sing kei julukan and gambar …ya awak’e dw tho…..,marah ngo !

    ahmadabdulhaq wrote on Nov 9, ’09

    kulonikisinten said

    Sedang terpengaruh trand sesuatu yang menjadi “bahan keributan” (yg membosankan)…dalam dongeng si cicak dengan si buaya
    ….sing kei julukan and gambar …ya awak’e dw tho…..,marah ngo !

    Lha, aku malah “curiga” iki. Maksude apa ya? :))

    tabayun wrote on Nov 9, ’09

    ahmadabdulhaq said

    Lha, aku malah “curiga” iki. Maksude apa ya? :))

    lho,….bien nang TV….Komisi III VS Kejaksaan…….ini akibat sampingannya bom “Curigations” tsb…yang sedang berledakan di negri ini…, Semoga Njowo adem ayem we……, Psstt jangan ribut Si Mbah sedang sakit jare,…semoga cepat sueeehuatt wa alfiat lagi agar bisa ngopi2 mnh….:p

    ahmadabdulhaq wrote on Nov 9, ’09

    tabayun said

    lho,….bien nang TV….Komisi III VS Kejaksaan…….ini akibat sampingannya bom “Curigations” tsb…yang sedang berledakan di negri ini…, Semoga Njowo adem ayem we……, Psstt jangan ribut Si Mbah sedang sakit jare,…semoga cepat sueeehuatt wa alfiat lagi agar bisa ngopi2 mnh….:p

    O, kuwi ta? Ngapurane, aku ora duwe TV jare.
    Mbah sapa sing gerah?

    kulonikisinten wrote on Nov 20, ’09, edited on Nov 20, ’09

    …rep di nggo opo tho Mas Don….?….mmt dw…

    search google jare…http://id.wiktionary.org/wiki/Kata_berawal_huruf_C

    curiga = sujana, jubriya

    * dicurigai = dikira, disangka
    * mencurigai = nyujanani

    btw..: guru kimia qu jeneng’e Pak Sujana orang Tasik

    ahmadabdulhaq wrote on Nov 20, ’09

    kulonikisinten said

    curiga = sujana

    Wha.. lha iki sing taknten-nteni. Berati aku bisa takon bab liya maneh. Maturnuwun.
    Arep taknggo moyoki Pak Jono :))

    kulonikisinten wrote on Nov 20, ’09

    ahmadabdulhaq said

    Arep taknggo moyoki Pak Jono :))

    ….duh ketawa dw , ra iso meneng….

    ahmadabdulhaq wrote on Nov 20, ’09

    kulonikisinten said

    ….duh ketawa dw , ra iso meneng….


    kulonikisinten wrote on Nov 20, ’09

    ahmadabdulhaq said

    Arep taknggo moyoki Pak Jono :))

    ne….Ibu Jubriyah,…ojo dipoyok’i lho mas ..!!!, …mbok kulo..!

  • curigo

    • zaairulhaqz,

      Wah, kok anggenipun ngawur panjenengan punika 🙂

      Sanes “curigo”, nanging “sujana” utawi “jubriya”, kados ingkang dipundhawuhaken dening “kulonikisinten” (mang pirsani nginggil).

      Ewasemanten maturnuwun, Mas Zaiir, sampun kersa rawuh ing posting kula.

  • Anonymous

    …weleh taun jebot tenan,…

    Lha wong konco’ne mas OKNO Sujono,… niku sing ngobrak abrik Pelacur Maya at Mulkeple ta iye !!!

  • Anonymous

    “Aku takon kawruh basa, oleh apa ora? Yen basa Indonesiane “curiga”, kuwi cara Jawane apa ya? Yen “mencurigakan”, aku ngreti: “nyalawadi”.

    Tulung diwangsuli ya. Yen wangsulane panjenengan kabeh apik, aku mengko taktuman, takon sing liya maneh )”
    ———–

    lha py ki sanak,… ? …wis pirang taun ra ana takon sing lian… Nesu, jubriah karo si mbok’e pa ?…

    ILD ra di jak mabur tha ?

  • Anonymous

    T E K E K “…..uni’ne opo ? ……. ..
    ===========

    he he he he….

    Yen ana tekek muni, miturut kapercayan masyarakat Indo banjur dietungi, tiba “ala” apa tiba “becik”.

    Yen etungan mau tiba becik, sing krungu banjur rumangsa seneng jalaran nasibe ing dina iki apik.

    Seja maneh yen tiba ala, sing sangsara mesti tekeke, jalaran banjur gowokan omahe tekek diogrok-ogrok.

    Wong sing ngetung mau rumangsa nasibe kurang mujur, LHA PY, KOK… GELEM DI APUSI TEKEK…, karna unine tekek.

    Mesthi wae tekek ora rumangsa. Wong mangsane muni ya muni ngono wae ta iye…!!!

    Kasiyate tekek kena kanggo tamba lara gatel-gatel congor’n, untu cenut2, sirah cekot2, misu2 ra gelem ngguyu….etc..¬….

    ….hi hi hi hi…

    Salam sehat wa’alfiat nggo Mas OKNO Sujono sekeluarga,….. mugi Ridha Allah SWT selalu bersama beliau sekelurga…amin ( tokoh fiktif or fakta,… tetep guru bloger qu )

    • Lha wong kowe dhewe bae tokoh fiktif kok 😀 Ewasemono, aku tetep ngerti sapa kowe. Nanging, apike “gravatar”=mu nggonen.

      Eh, mengko dhisik. Lagi bae aku golek-golek ing situse Mbah Google, ketoke “jubriya” kuwi artine “sombong” jare. Rehning “sombong” kuwi beda adoh karo “curiga”, dadine basa Jawane “curiga” sing bener ya “sujana”.